loungeset zwart

Het zonnetje schijnt en je wil graag van je loungeset gaan genieten. Een loungeset komt goed tot zijn recht in een tuin maar kan ook goed op een balkon. Neem een voorbeeld aan een loungeset zwart, de kleur zwart past bij vrijwel iedere tuin of balkon en staat stijlvol. Maar hoe onderhoud je een mooie loungeset zodat deze langer meegaat? Onderstaand schrijven geeft tips.

loungeset zwart

Kunststof loungeset onderhouden

Uiteraard is het van belang om ook je kunststof loungeset zwart van onderhoud te voorzien. Dit zorgt ervoor dat je lang kan profiteren van je loungeset en zodat deze zijn mooie kleur lang blijft behouden.

Zorg ervoor dat je een loungeset van kunststof regelmatig schoonmaakt met water en groene zeep of een speciale reiniger voor kunststof. Gebruik geen agressieve middelen omdat deze het kunststof kunnen beschadigen. Gebruik voor het reinigen een zachte borstel en spoel eventuele zeepresten weg. Vervolgens neem je de meubels af met een droge doek of je laat de meubels in de zon drogen.

Houten loungeset onderhouden

Een loungeset gemaakt van hout heeft iets meer onderhoud nodig. Hout is een natuurproduct en dit vergt iets meer aandacht. Het onderhouden van je houten loungeset doe je door een zachte borstel en een doek te gebruiken. Door je houten loungeset regelmatig af te nemen met een zachte borstel een doek zorg je ervoor dat eventueel vuil niet in het hout door kan dringen. Gebruik hierbij eventueel een zacht reinigingsmiddel zoals groene zeep of soda.

Is het hout van je loungeset uitgedroogd? Geen probleem want deze kan je opnieuw schuren en vervolgens in de lak of olie zetten. Je loungeset moet alvorens je deze wil voorzien van lak of olie, schoon en droog zijn.

Beschermhoes voor je loungeset

Staat je loungeset langere tijd buiten? Dan is het een goed idee om je loungeset aan te kleden met beschermhoezen. De beschermhoezen voorzien je loungeset van de nodige bescherming tegen diverse weersinvloeden. Staat je loungeset onder een boom? Dan biedt een beschermhoes tevens bescherming tegen eventuele vallende bladeren. Kies voor beschermhoezen die gemaakt zijn van waterbestendig materiaal maar let wel op dat de hoezen kunnen ademen. Dit voorkomt eventuele condensvorming onder de hoezen.