Welke soorten laminaat vloeren zijn er?

pvc click laminaat

Veel mensen stappen over op de laminaat. Ze zijn wel in voor het gemak en de voordelen dat dit materiaal biedt. Natuurlijk heeft iedereen ander smaak een andere persoonlijke voorkeur. Daarom zijn de verschillen groter als het gaat om de kleuren. Ook het materiaal zelf verschilt. Dit artikel zal ingaan op wat voor soort laminaatvloeren er zoal zijn.

Normaal laminaat

Laminaat bestaat uit een aantal verschillende kunststoffen. Dit maakt het materiaal bijzonder geschikt en bestand tegen vocht. Normale houten vloeren kunnen bijzonder veel last ondervinden van vocht. Klanken kunnen onttrekken en er kan rot worden veroorzaakt. Hierdoor moet vaak een gedeelte of de gehele vloer worden vervangen. Daarnaast is laminaat heel makkelijk aan te leggen. Auto mensen die helemaal niet zo handig zijn normaal gesproken. Het is vaak kinderlijk eenvoudig en als een puzzel in elkaar te klikken.

pvc click laminaat

Pvc click laminaat

Nog handige optie van een laminaat is het visum voor pvc click laminaat. Deze tegels klik je als het ware aan elkaar wanneer je de vloer aan het leggen bent. Dit betekent dat het een stuk makkelijker is dan het normale laminaat, wat vast gelijmd moet worden aan de vloer, per tegel. Dit type laminaat klik je heel simpel in elkaar. Het is wel belangrijk om bij het leggen van eerst het laminaat een aantal nachten te laten acclimatiseren. Zo kan hij wennen aan de omgeving van jouw woning. Dit heeft te maken met het in een uitzetten van het laminaat door de temperatuur van de kamer.

Visgraat laminaat

Laminaat kan ook worden gebruikt als alternatief voor een heuze visgraatvloer. Normaal gesproken is een visgraatvloer en zeer prijzige aangelegenheid. Maar door de komst van laminaat is het nu ook voor de krappe budgetten zeer goed te betalen. Op deze manier is er nu voor iedereen een betaalbare van een visgraatvloer mogelijk. Andere voordelen van de laminaat in het algemeen zijn dat het niet te snel slijt een erg lang meegaat. Daarnaast is het ook nog erg eenvoudig schoon te maken. Simpelweg met een vochtige terwijl of doek over het oppervlak heen gaan is afdoende om de vloer weer helemaal schoon te krijgen.